Digital Cup/ konkurranse i rallylydighet og
lydighet i Norsk Collie Klubb


Foregår på lukkede facebookgrupper. En gruppe for hver gren.

Deltakerne får øvelser (litt forskjellig antall på rally og lydighet, på rally regner vi skilt som en øvelse), øvelsene i de ulike grenene blir kunngjort på gruppene, senest innen 14 dager etter at øvelsene er gitt sendes film av disse øvelsene inn som innlegg på FB. gruppen.  Der vil dere få tilbakemelding og poeng. 
Så får dere nye øvelser/skilt og innen 14 dager sender dere inn film av dette. Ny bedømming og poeng.

Det vil bli 3 slike innsendinger.

Når det gjelder lydighet vil fellesdekk og felles sitt bli byttet ut med enkel sitt og dekk og tannvisning/tilgjengelighet utgår på grunn av Covid og at man ikke skal være avhengig av andre for å delta. Unntak for dette vil være i klasse 3 lydighet og FCI 3 ved utlegging av apporter etc.
Når det gjelder rally lydighet vil dette også bli tilpasset i forhold til Covid.

Når alle øvelsene er gjennomgått får dere sluttsum og det kåres en vinner. Om det er noen øvelser dere ikke får til kan dere sende inn trening av dette og få tilbakemelding. Kanskje det kan bli noen poeng for det som er bra.

NKK sine klasseinndelinger med øvelser, regler og bedømming blir lagt til grunn så langt det går. For de som allerede er i gang med å konkurrere vil det si at dere må delta i den klassen dere er i. Det vil si at om dere har opprykk til ny klasse, men ikke har startet der kan dere delta i den klassen dere har opprykk fra eller den dere har opprykk til. Har man startet i en klasse men ikke har opprykk må man delta i den klassen. Hver deltaker kan bare delta i en klasse, man kan delta i begge grenene.

Vi vil gi poeng og vi er ikke dommere, men har nok erfaring til å få det noenlunde rett. I tillegg får vi også hjelp fra Andrea Hånes.

Dette vil være gratis og det vil ikke være noen premier utenom litt hederlig omtale i colliebladet og evt. på hjemmesiden.

Dette vil bare være for medlemmer (det er mulig å melde på flere hunder, men må være collie) og man melder seg på i forkant innen 16.04. 2021 til ellinormonsen@hotmail.com.  Påmeldingen må inneholde navn på deltaker, navn på hund, hvilken gren og klasse.

Dere vil få tilbakemelding på at påmelding er mottatt, får dere ikke det må dere ta kontakt. Etter denne dato blir dere lagt til i den gruppen dere er påmeldt. Der vil dere få mere fortløpende informasjon.
Siden dette er en ganske så spontan ide vil vi denne gang teste ut disse to grenene og se om det fungerer.
Dette kan være en fin og uformell mulighet til å trene litt med hunden.

Bli med, noe må vi finne på med hundene våre i disse tider og husk dette er bare for gøy.


Hilsen Brukskomiteen